Broodje ossenworst

Gepubliceerd op 25 november 2025 om 13:54

Focaccia met ossenworst, kappertjes & parmezaan

Ingrediënten (1 broodje):

  • 1 stuk focaccia (of een halve, afhankelijk van formaat)
  • 4–6 plakjes ossenworst
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl kappertjes
  • Handje rucola
  • Vers geschaafde Parmezaanse kaas
  • Balsamicocrème ter afwerking

Bereidingswijze:

  1. Snijd de focaccia open en rooster eventueel kort voor extra krokantheid.
  2. Smeer de onderkant van het broodje ruim in met mayonaise.
  3. Leg de plakjes ossenworst gelijkmatig op de mayonaise.
  4. Verdeel de kappertjes over de ossenworst.
  5. Voeg Parmezaanse kaas toe door er wat vlokken overheen te schaven.
  6. Beleg met een handje rucola voor frisheid en bite.
  7. Werk het broodje af met een zigzag van balsamicocrème.
  8. Sluit de focaccia en serveer direct.

Tip: Ook lekker met wat versgemalen zwarte peper of een paar rode ui-ringetjes voor extra pit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.