De gepofte pompoenpitten zorgen voor extra crunch.
Ingrediënten – voor 4 personen
100 g pompoenpitten (gepoft in de pan)
1 ui, in stukken
100 g wortelen, in stukken
1 teentje knoflook
30 g olijfolie
500 g butternutpompoen, in stukken
1 bouillonblokje
1 el madras curry
½ tl kurkuma
750 ml water
400 ml kokosmelk
Werkwijze
Snijd de ui, wortel, knoflook en pompoen in stukken.
Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui, wortel en knoflook toe en stoof enkele minuten tot ze glazig zijn.
Voeg de pompoen, curry, zwarte peper, kurkuma en het bouillonblokje toe. Laat 2 à 3 minuten meebakken zodat de smaken vrijkomen.
Voeg het water toe, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.
Mix de soep glad met een staafmixer of blender.
Roer de kokosmelk erdoor en warm nog even op, zonder te laten koken.
Verhit een droge pan en voeg de pompoenpitten toe. Laat ze enkele minuten poffen tot ze beginnen te springen.
Schep de soep in kommen en werk af met de gepofte pompoenpitten en eventueel wat verse peterselie.
Tip:
Wil je wat extra pit? Voeg een snufje chilivlokken toe voor een pittige toets.
Reactie plaatsen
Reacties