Een klassiek Italiaans gerecht met mals kalfsvlees en een romige tonijnsaus. Perfect voor een feestelijk diner of een verfijnde lunch.
Ingrediënten – voor 4 personen
- 500 g kalfsgebraad
- 5 el mayonaise
- 2 el kappertjes + extra voor afwerking
- 3 ansjovisfilets
- Handvol kiemen naar keuze
- Peper & zout
Werkwijze
Stoom het kalfsgebraad tot het mooi gaar maar nog sappig blijft, 25 min.
Laat volledig afkoelen en snijd in flinterdunne plakjes.
Mix de mayonaise, kappertjes en ansjovis tot een gladde saus.
Proef en kruid met peper en eventueel een klein beetje zout.
Leg de plakjes kalfsvlees netjes op een schaal of bord.
Lepel er de saus overheen.
Werk af met extra kappertjes en kiemen voor een frisse, knapperige toets.
Tip:Serveer met krokante volkoren crackers of dunne sneetjes geroosterd zuurdesembrood voor extra textuur.
Reactie plaatsen
Reacties