Vitello tonato

Gepubliceerd op 26 september 2025 om 14:19

Een klassiek Italiaans gerecht met mals kalfsvlees en een romige tonijnsaus. Perfect voor een feestelijk diner of een verfijnde lunch.

Ingrediënten – voor 4 personen

  • 500 g kalfsgebraad
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes + extra voor afwerking
  • 3 ansjovisfilets
  • Handvol kiemen naar keuze
  • Peper & zout

Werkwijze

Stoom het kalfsgebraad tot het mooi gaar maar nog sappig blijft, 25 min.

Laat volledig afkoelen en snijd in flinterdunne plakjes.

Mix de mayonaise, kappertjes en ansjovis tot een gladde saus.

Proef en kruid met peper en eventueel een klein beetje zout.

Leg de plakjes kalfsvlees netjes op een schaal of bord.

Lepel er de saus overheen.

Werk af met extra kappertjes en kiemen voor een frisse, knapperige toets.

Tip:Serveer met krokante volkoren crackers of dunne sneetjes geroosterd zuurdesembrood voor extra textuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.