Courgettesoep

Gepubliceerd op 21 september 2025 om 11:58

Een heerlijke, lichte soep boordevol smaak en met een verrassende crunch dankzij de geroosterde amandelschilfers. Perfect als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten – voor 1 pot soep

1 courgette (bij voorkeur een gele, voor een mooie kleur)

1 prei, enkel het witte gedeelte, in ringen

1 kippenbouillonblokje

150 g kippenblokjes

1 liter water

Geroosterde amandelschilfers (afwerking)

Peterselie (afwerking)

Werkwijze

Breng 1 liter water aan de kook met het kippenbouillonblokje. Voeg de courgette en prei toe. Laat sudderen tot alles gaar is.

Mix de soep glad met een staafmixer of in de blender.

Schenk de soep in kommen en werk af met de kippenblokjes, geroosterde amandelschilfers voor een lekkere crunch en peterselie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.