Frisse aardappelsalade met curry

Gepubliceerd op 19 september 2025 om 17:07

Een klassieker met een twist! Deze aardappelsalade is heerlijk romig en toch licht, ideaal als bijgerecht bij een BBQ of picknick.

Ingrediënten – voor 4 personen

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 tl currypoeder
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Werkwijze

Schil de aardappelen of laat ze in de schil en kook ze in gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af en laat volledig afkoelen.

Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes, afhankelijk van je voorkeur.

Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, bieslook en curry tot een romige dressing.

Voeg de aardappelen toe en schep voorzichtig om zodat ze mooi bedekt zijn met de dressing.

Breng op smaak met peper en zout.

Zet minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Tip: Werk af met extra bieslook of een snufje curry voor een mooie presentatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.