Oosterse pompoensoep

Gepubliceerd op 26 december 2025 om 14:27

Deze verwarmende pompoensoep zit boordevol smaak dankzij verse gember, curry en een vleugje Tom Kha Kai. Licht pittig, heerlijk aromatisch en perfect als comfortfood op frisse dagen.

Ingrediënten

  • 30 g olijfolie
  • 30 g verse gember, in stukken
  • 70 g wortelen
  • 2 uien, gehalveerd
  • 800 g butternut pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 limoenblaadjes
  • 700 g water
  • chilivlokken
  • 2 laurierbladeren
  • ¼ tl Madras currypoeder
  • 1 el Tom Kha Kai pasta
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 snuifje gemalen peper
  • 1 snuifje zout

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur.

Voeg de ui, knoflook en gember toe en laat enkele minuten zachtjes fruiten tot ze geuren.

Doe de wortel en pompoen erbij en roer goed om.

Voeg de chilipeper, laurierbladeren, limoenblaadjes, currypoeder en Tom Kha Kai pasta toe.

Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pot.

Breng aan de kook en laat 20–25 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.

Verwijder de laurier- en limoenblaadjes.

Mix de soep glad met een staafmixer.

Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

TipWerk af met kokosmelk, verse peterselie of geroosterde pompoenpitten voor extra smaak en textuur. Wil je graag een feestelijk voorgerecht voeg extra gebakken scampi's toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.