Dit romige stoofpotje van kip is een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag: makkelijk, snel klaar en boordevol smaak. Dankzij de zachte saus en de kleurrijke groenten is het een echte familie-favoriet. Serveer met rijst voor een complete, verwarmende maaltijd.
Ingrediënten (2 personen)
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 2 rode paprika’s en 1 groene paprika in reepjes
- 3 el olijfolie
- 4 el maïzena
- 2 el kippenkruiden
- 2 el oregano
- 500 ml kippenbouillon
- 2 blikjes tomatenpuree
- 150 ml kookroom of kokosmelk
- Peper en zout
- Rijst of gebakken aardappelen
Bereiding
Kip aanbakken
Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en oregano.
Groenten toevoegen
Voeg de champignons en paprika’s toe en bak 3 à 4 minuten mee.
Bouillon en tomatenpuree
Meng de tomatenpuree erdoor en giet de kippenbouillon erbij. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.
Kookroom toevoegen en maïzena
Roer de kookroom en maïzena erdoor en laat nog 5 minuten sudderen tot de saus romig is.
Serveer het stoofpotje met rijst en werk af met verse peterselie.
Variaties
- Pittige versie: Voeg chilivlokken of een beetje sambal toe.
- Mexicaanse twist: Maïs, rode bonen en wat komijn toevoegen.
- Extra romig: Meng op het einde een eetlepel kruidenroomkaas door de saus.
- Vegetarisch: Vervang de kip door quorn, tofu of extra groenten zoals courgette.
Reactie plaatsen
Reacties