Ingrediënten (2 personen)
- 200 g spaghetti
- 500 g vongole (witte tapijtschelpen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine sjalot
- 1 klein glas witte wijn
- 2 el olijfolie
- 1 kleine chilipeper (optioneel)
- Handvol bladpeterselie, fijngehakt
- Peper en zout
Bereiding
Spoel de vongole grondig onder koud water en laat ze een halfuurtje in zout water weken zodat eventueel zand eruit kan.
Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm olijfolie in een grote pan. Fruit de fijngehakte sjalot en knoflook kort aan (en eventueel de chilipeper).
Doe de vongole in de pan en blus met witte wijn. Dek af en laat 4 à 5 minuten garen tot de schelpen open zijn.
Voeg de spaghetti toe aan de pan met wat kookvocht van de pasta. Meng goed door elkaar, kruid met peper en werk af met bladpeterselie.
Serveer meteen, eventueel met een extra scheutje olijfolie of een partje citroen.
Reactie plaatsen
Reacties