Deze wok met rundvlees en groenten is de ideale maaltijd: boordevol smaak, eenvoudig te maken en klaar in minder dan 20 minuten.
Ingrediënten
- 2 satés van rundvlees
- 4 kleine paksoi (of 1 grote, in grove stukken gesneden)
- 250 g bosmengeling
- 1 pijpajuin, in ringetjes
- 1 el teriyakysaus
- 1 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 100 ml Thaise bouillon
- 1 el water
- 1 el Isio 4 of olijfolie
Werkwijze
Verhit de olie in een wok op hoog vuur.
Bak de satéstukjes van rundvlees kort aan tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de wok en zet even opzij.
Voeg de pijpajuin toe aan de wok en bak kort aan, gevolgd door de bosmengeling en paksoi. Roerbak enkele minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Giet de Thaise bouillon, oestersaus, sojasaus en teriyakysaus in de wok. Roer goed door.
Voeg het vlees opnieuw toe en laat nog 2 minuten sudderen zodat alle smaken mooi samenkomen.
Tip: Werk af met sesamzaadjes of verse koriander voor extra smaak.
Reactie plaatsen
Reacties