Ingrediënten
- 300 g kipfilet (in blokjes)
- 6 gedroogde pruimen of abrikozen (in stukjes)
- 1 courgette (in blokjes)
- 1 prei (in ringen)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl paprikakruiden
- 250 ml kippenbouillon
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Bereiding
Verhit olijfolie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
Stoof de ui, look, prei en courgette in dezelfde pan gedurende 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, bouillon, kruiden en gedroogde pruimen of abrikozen toe.
Doe de kip terug in de pan en laat 20-25 minuten sudderen op een zacht vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Lekker met couscous, quinoa of volkoren rijst!
Reactie plaatsen
Reacties