Tonijn met knapperige salade

Gepubliceerd op 12 december 2025 om 16:00

Knapperig, fris en perfect gegaarde tonijn…

Dit gerecht is een kleine smaakexplosie waar je meteen blij van wordt. Ideaal voor wie houdt van lichte gerechten met een Aziatische twist.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 tonijnsteaks
  • 2 wortels, julienne
  • 1 handvol radijsjes, fijn gesneden
  • 1 handvol sojascheuten
  • 1 komkommer, gehalveerd, pitjes verwijderd, daarna in slieren
  • Handvol verse koriander

Marinade/dressing:

  • 1 el honing
  • 2 el water
  • 3 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Maak de dressing

  1. Meng honing, water, sojasaus, limoensap en olijfolie.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hou een klein beetje apart voor de tonijn.

Bereid de salade

  1. Schil de komkommer in de lengte tot slieren
  2. Schep met een lepel de pitjes eruit
  3. Meng wortel, radijs, sojascheuten, komkommer en koriander.
  4. Voeg de dressing toe en meng voorzichtig.

Bak de tonijn

  1. Verhit een pan met een klein beetje olie.
  2. Bak de tonijn kort aan beide kanten (30–60 sec per kant).
  3. Haal van het vuur en giet er meteen wat sojasaus.

Serveren

  • Verdeel de frisse salade over de borden.
  • Snijd de tonijn in mooie plakjes en leg erop.
  • Maak af met extra koriander en eventueel wat extra limoen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.