Een lichte, frisse bowl met Aziatische toetsen. De zachte tonijn, knapperige groenten en pittige wasabi-limoendressing zorgen voor een perfect evenwicht tussen fris, romig en scherp.
Ideaal als gezonde lunch of lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1/2 bussel radijsjes
- 1 limoen
- 2 theelepels wasabi
- 15 g verse koriander
- 200 g verse tonijn
- 200 g zeewiersalade
- 10 g sesamzaad
Bereiding
- Snijd de komkommer in dunne plakjes of halve maantjes.
- Snijd de radijsjes in fijne schijfjes.
- Pers de limoen en meng het sap met de wasabi tot een gladde dressing.
- Snijd de tonijn in blokjes of dunne plakjes.
- Verdeel de zeewiersalade over twee kommen.
- Voeg de komkommer, radijsjes en tonijn toe.
- Lepel de wasabi-limoendressing erover.
- Werk af met grof gehakte koriander en sesamzaad.
Tip: Serveer meteen voor de meest frisse smaak. Heerlijk op warme dagen
Inspiratie: Crisp
Reactie plaatsen
Reacties