Tonijn met zeewier

Gepubliceerd op 18 december 2025 om 10:00

Een lichte, frisse bowl met Aziatische toetsen. De zachte tonijn, knapperige groenten en pittige wasabi-limoendressing zorgen voor een perfect evenwicht tussen fris, romig en scherp.

Ideaal als gezonde lunch of lichte avondmaaltijd.

 

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1/2 bussel radijsjes
  • 1 limoen
  • 2 theelepels wasabi
  • 15 g verse koriander
  • 200 g verse tonijn
  • 200 g zeewiersalade
  • 10 g sesamzaad

 

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in dunne plakjes of halve maantjes.
  2. Snijd de radijsjes in fijne schijfjes.
  3. Pers de limoen en meng het sap met de wasabi tot een gladde dressing.
  4. Snijd de tonijn in blokjes of dunne plakjes.
  5. Verdeel de zeewiersalade over twee kommen.
  6. Voeg de komkommer, radijsjes en tonijn toe.
  7. Lepel de wasabi-limoendressing erover.
  8. Werk af met grof gehakte koriander en sesamzaad.

 

TipServeer meteen voor de meest frisse smaak. Heerlijk op warme dagen

Inspiratie: Crisp

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.