Mosselen in natuur met wijn

Gepubliceerd op 29 september 2025 om 22:12

Een klassiek en eenvoudig gerecht vol smaak, perfect voor een gezellige avond.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in ringen
  • 1 selderstengel, in stukjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 el boter of olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Werkwijze

Spoel de mosselen goed en verwijder de baarden.

Verhit de boter of olijfolie in een grote kookpot. Fruit de ui en knoflook glazig.

Voeg de prei en selder toe en laat enkele minuten meebakken.

Voeg de mosselen toe, dek de pot af en laat 5 à 7 minuten koken. Schud de pot tussendoor een paar keer op.

Zodra de mosselen open zijn, zijn ze klaar.

Breng op smaak met peper, zout en de fijngehakte peterselie en scheutje witte wijn.

Serveer onmiddellijk, bijvoorbeeld met frietjes en een frisse salade of brood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.