Hasselback aardappelen

Gepubliceerd op 28 september 2025 om 22:05

Een feestelijk bijgerecht dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook heerlijk smaakt. Perfect voor een etentje of bij de BBQ!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 middelgrote aardappelen
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Isio 4 of olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout naar smaak

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de aardappelen in dunne schijfjes, maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt (de onderkant blijft heel).

Meng de olijfolie met fijngehakte basilicum, peterselie en de Provençaalse kruiden.

Bestrijk de aardappelen met dit kruidenmengsel en zorg dat er ook wat tussen de sneetjes komt.

Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze 40 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Werk af met wat extra verse kruiden en serveer direct.

Tip: Heerlijk in combinatie met gegrilde vis of vlees, of als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.