Breng Spanje en zon op je bord en geniet van deze heerlijke spaanse smaken.
Ingrediënten:
- 200 g scampi, gepeld
- 300 g mosselen
- 2 kippenboutjes
- 100 g chorizo, in plakjes
- 250 g paellarijst
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes look, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 tomaat, ontveld en in blokjes
- 100 g erwtjes (vers of diepvries)
- 750 ml kippenbouillon
- 1 zakje saffraan
- olijfolie
- peper en zout
Werkwijze:
Bak de kippenboutjes in een ruime pan met wat olijfolie goudbruin en haal ze er daarna uit.
Voeg de chorizo toe en laat kort bakken zodat de smaken vrijkomen.
Stoof de ui, look en paprika in dezelfde pan glazig. Voeg daarna de tomaat toe.
Doe de paellarijst in de pan, schep goed om zodat alle korrels met olie en smaken bedekt zijn.
Voeg de saffraan toe aan de warme bouillon en giet dit beetje bij beetje bij de rijst. Laat sudderen tot de rijst bijna gaar is.
Leg de kippenboutjes opnieuw in de pan en laat verder garen.
Voeg de scampi, mosselen en erwtjes toe en laat nog enkele minuten sudderen tot de mosselen open zijn en de scampi roze kleuren.
Kruid af met peper en zout en serveer meteen.
Tip: serveer je paella met een partje citroen.
Reactie plaatsen
Reacties