Brownie met banaan

Gepubliceerd op 7 september 2025 om 13:30

Soms heb je gewoon zin in iets zoets, maar dan nét wat gezonder. Deze brownie met banaan is heerlijk smeuïg, makkelijk te maken en perfect als tussendoortje of dessert.

Ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 50 gram cacaopoeder (60%)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout

Optioneel:

  • amandelschilfers
  • honing toevoegen aan het beslag

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
Prak de bananen in een kom tot een glad mengsel.
Voeg de pindakaas toe aan de geprakte bananen en meng goed door elkaar.
Zeef het cacaopoeder boven het bananen-pindakaasmengsel en voeg het bakpoeder en een snufje zout toe en eventueel een beetje honing.
Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel en voeg eventueel amandelschilfers toe.
Bak de brownie gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant stevig aanvoelt.
Laat de brownie afkoelen in de bakvorm voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijdt.

Tip: ik gebruik hiervoor een siliconen vorm waar ik ook mijn snackbars in maak – superhandig om nadien makkelijk uit de vorm te halen!

Geniet van deze heerlijke brownie met banaan als een gezonder alternatief voor traditionele brownies!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.