Toast van zalm met gorgonzola & bieslook

Gepubliceerd op 2 december 2025 om 07:30

Onze toast van mals zalm op knapperig zuurdesembrood vormt een verfijnde start van het feestdiner. De romige gorgonzola smelt subtiel over de warme toast en brengt het gerecht perfect in balans, terwijl frisse bieslook voor een elegante afwerking zorgt.

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes vers zuurdesembrood
  • 150 g gerookte zalm of licht aangebakken verse zalm
  • 60–80 g gorgonzola
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el olijfolie
  • Zwarte peper
  • Optioneel: citroenrasp

Bereiding:

Besprenkel de sneetjes brood licht met olijfolie en rooster ze in een pan of oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Gerookte zalm: snijd in mooie repen.

Verdeel de zalm over het brood. Verkruimel of verdeel kleine dotjes gorgonzola bovenop zodat deze licht smelt.

Werk af met bieslook en een draai zwarte peper.

Optioneel: voeg wat citroenrasp toe voor frisheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.